Kreatív lakberendezési tárgyat Legoból

A Lego egy igen érdekes és ügyesen kifejlesztett játék, ugyanis nem csak arra használhatjuk, amire hivatott. Rengeteg felhasználási módja létezik, minden korosztály találhat kedvére való időtöltést.

A legós játékokból szinte mindent meglehet valósítani, ami csak eszünkbe jut, ráadásul több fajta Lego közül választhatunk, mint például: Lego city, Duplo, Ninjago. A különlegesebb, nem mindennapi felhasználásukra hozunk most néhány példát:
A legegyszerűbb módja az elemek újragondolásának, ha vezetéktartót készítünk. Nem kell hozzá más, csak egy Lego figura és stabil talp. Igazán személyre szabható, hiszen az emberkék számos színben, különböző fejekkel, testekkel találhatóak meg a boltok polcain. A kis figurák kezei remekül megtartják a vékonyabb vezetékeket, kábeleket, így azok nem keverednek össze.

kockakuckó- lego másképp 1.kép

Kép forrása: http://www.ajandekkatalogus.hu/nevnapi-ajandekok-ferfiaknak/otlet/lego-vezetek-tarto/

A második ötlet kicsit több befektetést igényel, de még mindig könnyen megvalósítható: kulcstartó. A laposabb Legókból egy nagy téglalapot vagy kockát készítünk. Erre kerülnek a téglalapok,melyeket, ha kifúrunk, könnyedén ráakaszthatjuk kulcsainkat.

kockakuckó- lego másképp 2.kép

Kép forrása: http://www.nlcafe.hu/kockarol_kockara/cikk/csinald-magad-lego/

 

Igaz, karácsony már elmúlt, de ötleteket gyűjteni soha sem késő, hiszen akár karácsonyfadíszt is készíthetünk pár darab rendelkezésre álló Legoból.

lego másképp források, képek 5.kép

Kép forrása: http://www.nlcafe.hu/kockarol_kockara/cikk/csinald-magad-lego/

 

Ha van otthon kartonlap, Lego, és működő óraszerkezetet is sikerült szereznünk, semmi sem tarthat vissza attól, hogy egyedi faliórát készítsünk.

Kép forrása: http://www.nlcafe.hu/kockarol_kockara/cikk/csinald-magad-lego/

 

A konyhában is igazán jól kilehet használni az építőjáték sokszínűségét. Ha akad némi szabadidőnk, akkor készíthetünk tárolókat, amibe bármit tehetünk, legyen az étkészlet, fakanál, vagy akár gyümölcs.

Kép forrása: http://www.nlcafe.hu/kockarol_kockara/cikk/csinald-magad-lego/

 

 

Van, aki nem állt meg a tárolóknál: egy egész konyhapult is készülhet a kockákból.

kockakuckó- lego másképp 6.kép

A nappali dísze lehet egy dohányzóasztal, amelynek alapjai a Legokockák. Több tervezést, időt és alapanyagot igényel, de ha elkészült az asztal, biztosak lehetünk benne, hogy egyedi bútorral lettünk gazdagabbak.

Kép forrása: http://www.erdekesseg.hu/lego-ihletett-targyak/

 

Az utolsó ötletet csak nagyon sok idővel, energiával és még ennél is több Legoval rendelkező fanatikusoknak ajánljuk, hiszen a Legokockákból akár házat is építhetünk!

lego

Kép forrása: http://hvg.hu/ingatlan/20090902_lego_bol_igaz_haz_igen_megmutatjuk_az_epi

 

Minden használati tárgy, bútor különleges darab lesz, főleg ha másokat is bevonunk a kellemes időtöltésbe, de akár készíthetünk belőlük meglepetést is. Jó ötletelést és még jobb kivitelezést kívánunk!